Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Idag startar Leon Lurje Trophy

Placeholder

Idag startar den internationella synkrotävlingen Leon Lurje Trophy i Göteborg. Tävlingen är en del av ISU:s Challengerserie för juniorer och seniorer. Sveriges representeras av Team Inspire, Team Seaside och Team Spirit.

Den internationella synkrotävlingen Leon Lurje Trophy går av stapeln i Frölundaborg, Göteborg. Under två dagar kommer medaljörer koras i fyra olika tävlingsklasser, senior, junior, Elite12 och Advanced Novice. Klasserna junior och senior är en del av ISU:s Challengerserie.

Det svenska landslaget i synkro Team Inspire gör internationell säsongsdebut i Leon Lurje Trophy och de möter ett starkt startfält. Samtliga lag som tog VM-medalj 2022 kommer vara på plats i Frölundaborg. Det handlar om världsmästarna Les Suprêmes från Kanada, samt de finska silver- respektive bronslagen Marigold Ice Unity och Helsinki Rockettes. Kortprogrammet för seniorer avgörs ikväll med start kl 19:48 och friåkningen på lördag kl 18:30. Team Inspire har startnummer 6 och beräknas gå på isen ca 20:40.

Juniorklassen startar kl 18:00 ikväll och Sverige representeras av Team Seaside och Team Spirit. Första ut av de svenska lagen med startnummer 2 är Team Seaside (ca 18:07). Team Spirit har startnummer 19 (ca19:16). Juniorerna friåkning avgörs på lördag kl 16:10.

I klassen Advanced Novice finns fem svenska lag med i startfältet: Team Together, Team Caprice, Team Harmony, Team Seaflowers och Team Serenity. Advanced Novice kliver in i tävlingarna på lördag kl 14:30 då de tävlar kortprogrammet. Friåkningen avgörs på söndag med start kl 13:00.

Under söndagen arrangeras även klubbtävlingen Leon Lurje-pokalen som endast är öppen för svenska lag. Här tävlar 7 lag.

 

Så följer du Leon Lurje Trophy

 

 

 

 

 

Publicerad: 2023-01-27

Senast uppdaterad: 2023-01-27

Samarbetspartners