Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

EM i konståkning: Josefin Taljegård klar för final

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Josefin Taljegård säkrade en plats i EM-finalen efter dagens kortprogram. 55,53 poäng räckte till en tolfte plats. Syskonparet Crafoord satte nytt säsongsbästa i paråkningens final och kom på 13:e plats.

- Jag har mycket att vara stolt över idag även om jag inte är helt nöjd med dagens insats. Men det är ju en dag på lördag också! Jag ser verkligen fram emot finalen och att få publiken i arenan och kanske även de hemma i tv-sofforna att klappa och dansa med till med mitt Elvisinspirerade program, säger Josefin Taljegård efter kortprogrammet. 

Taljegård fick en smakstart på kortprogrammet då hon satte den inledande hoppkombinationen med hög kvalitet. Sen kom ett fall i trippel toeloop, en miss som blev kostsam i den tekniska poängen.

- Tekniskt var det var inte helt perfekt idag men som vanligt levererade hon sitt program med 100 % energi och höga nivåer i piruetter och steg. Nu är hon vidare till final vilket var första målet. Nu laddar vi om för finalen på lördag, säger Anna Burwall, sportchef. 

Damernas final avgörs på lördag med start kl 12:00. Josefin Taljegård har startnummer 13.

Greta och John Crafoord fick en tuff start i gårdagens kortprogram med ett otäckt fall i kasthoppet. Siktet var inställt på revansch i kvällens final i paråkningen. Först ut i finalen levererade syskonparet ett bra program och satte nytt säsongsbästa.

- Greta har haft känningar i ena axeln efter fallet i kortprogrammet. Greta och John valde därför idag att göra lite enklare tekniska element och i stället satsa på ett rent program. De lyckades väl och att de satte säsongsbästa idag visar att de har hög kapacitet när de tekniska svårigheter de behärskar på träning också sitter på tävling, säger Anna Burwall.  

 

Så följer du EM 2023

 

Läs mer om de svenska åkarna i EM-truppen

 

      

Publicerad: 2023-01-26

Senast uppdaterad: 2023-01-26

Samarbetspartners