Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Många svenska deltagare på internationell adulttävling i Tallinn

Placeholder

Allt fler upptäcker glädjen av att träna och tävla i konståkning även i vuxen ålder. I helgen arrangeras en internationell adulttävling i Tallinn, Estland, med många svenska åkare på plats.

Åkare från tio olika länder deltar vid den internationella adulttävlingen Juna Cup i Tallinn, Estland som går av stapeln 21-22 januari. Från Sverige deltar 13 åkare från olika föreningar. En av dessa är Linn Johansson som tävlar fär Västra Frölunda Konståkningsklubb. 30-åriga Linn sadlade om från synkro till singel som vuxen och tränar nu 5,5 timme i veckan fördelat på 3,5 timmar singel, en timme synkro och en timme isdans. Tävlingen i Tallinn är Linns första internationella tävling som singelåkare.

-Detta är verkligen så roligt och spännande! Jag har aldrig tävlat utomlands i singel tidigare. Singelvärlden är ganska ny för mig då jag har min bakgrund inom synkro men oj vad jag har lärt mig saker de senaste två åren! Inte trodde jag att jag i sena 20-årsåldern skulle börja åka singel och lära mig hopp och piruetter men det var vad jag gjorde, och jag känner fortfarande nu när jag fyllt trettio att jag har utvecklingspotential. Och det adultcommunity jag introducerats till under hösten gör mig bara än mer peppad! 

Tävlingarna i Juna Cup startar på lördag och avslutas på söndag.

 

Juna Cup 2023

 • Svenska deltagare
  • Therese Calmerman
  • Marie Frentz
  • Lotta Hydén
  • Sara Frentz
  • Linn Johansson
  • Rebecca Grönvall
  • Anna Wingqvist
  • Helena Mortimer
  • Nina Ellven
  • Josefine Mansson
  • Magdalena Zeberg
  • Barbro Pettersson
  • Jeanette Stenquist


Publicerad: 2023-01-20

Senast uppdaterad: 2023-01-18

Samarbetspartners