Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Vinteruniversiaden

Placeholder

I helgen avgjordes konståkningstävlingarna i Vinteruniversiaden i Lake Placid, USA. Sverige representerades av Gabriel Folkesson som kom på 16:e plats och Julia Brovall som slutade på 26:e plats.

Vinteruniversiaden, som är en av världens största multiidrottsliga tävlingar pågår i Lake Placid, USA 12-22 januari. Under 11 dagar avgörs tävlingar i 12 idrotter. Tävlingarna i konståkning avgjordes i helgen med svensk representation i dam- och herrklasserna.

Gabriel Folkesson kom på 13:e plats i kortprogrammet och tog sig därmed vidare till finalen där han slutade på 16:e plats. Julia Brovall hamnade precis utanför finalen då hon kom på 26:e plats i kortprogrammet. Knappa poängen skiljde till till 24:e platsen och en finalplats.

Vinteruniversiaden 2023


Foto: Maria Jangbro

Publicerad: 2023-01-18

Senast uppdaterad: 2023-01-18

Samarbetspartners