Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Helena Rosén Andersson: Tack 2022 och välkommen 2023!

Placeholder

Förbundsordförande Helena Rosén Andersson blickar med tillförsikt mot det nya året och önskar alla inom svensk konståkning ett gott nytt 2023.

Ett nytt spännande konståkningsår 2023 står framför oss och jag vill passa på att tacka Konståkningssverige för ett fantastiskt 2022!

Alla aktiva, tränare, domare, tekniska funktionärer och övriga funktionärer och medlemmar inom svensk konståkning - tillsammans har ni gjort ett enastående jobb under året som gått, inte minst med att återstarta konståkningen efter pandemin med åtföljande tränings- och tävlingsrestriktioner. Jag vill också rikta ett stort tack till vårt förbundskansli, våra sju kommittéer, våra elva distriktsförbund, våra konståkningsföreningar och övriga i förbundsstyrelsen för ert utmärkta och idoga arbete. Det är tillsammans som vi utvecklar svensk konståkning och med de fantastiska insatser som görs inom svensk konståkning på alla nivåer kan jag konstatera att det egentligen inte finns några gränser för vad vi gemensamt kan åstadkomma framöver.

För mig, i min roll, är det viktigt att regelbundet träffa övriga som är engagerade inom svensk konståkning. Under det gångna året har jag haft förmånen att träffa många. Jag har bland annat besökt Synkro-SM i Mölndal, SKF-trofén i Uppsala, nationella seriestarten i Luleå och två SM i singel/par/isdans, det första i Falun-Borlänge i våras och det andra i Borås i december. Dessutom har vi under våren arrangerat Förbundsforum och under hösten Convention med förbundsmöte. Jag ser alltid fram emot dessa olika mötesplatser och jag tar alltid med mig ny kunskap och energi till det fortsatta arbetet. Jag kan konstatera att engagemanget är stort runtom i Konståkningssverige och det fyller mig med stor glädje, värme och framtidstro.

I min roll har jag också i uppdrag att arbeta för att utveckla svensk idrott i samarbete med företrädare för övriga specialidrottsförbund, Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté. Jag kan konstatera att det samarbetet har stärkts under året som gått. Vi som är förbundsordföranden för olympiska idrotter har dessutom haft möjlighet att under en höstkonferens i Olympia i Grekland diskutera hur förutsättningarna för svensk internationell elitidrott kan stärkas, vilket är centralt för att svensk idrott rent generellt ska ges de bästa förutsättningarna att fortsätta utvecklas.

Under 2022 har jag även haft möjlighet att, tillsammans med övriga svenska förbundsrepresentanter, representera vårt förbund vid VM Montpellier i Frankrike i mars och vid Internationella Skridskounionens (ISU) kongress i Phuket i Thailand i juni. I sådana sammanhang får vårt förbund möjlighet att sammanträffa med representanter för ISU och övriga nationella konståkningsförbund i syfte att utveckla konståkning på internationell nivå.

Alla dessa möten ser jag som viktiga för att utveckla konståkning, såväl nationellt som internationellt, och idrott rent allmänt på alla nivåer. Jag är övertygad om att vi har de allra bästa förutsättningarna att fortsätta kavla upp konståkningsärmarna och gemensamt göra vår verksamhet ännu bättre. Fler ska få möjlighet att upptäcka vår fantastiska idrott och gemenskap och fler ska ha möjlighet att verka livslångt på konståkningsisar runt om i Sverige. Alla på is – hela livet!

Jag ser med stor tillförsikt fram emot alla kommande möten och vill önska er alla ett gott nytt konståkningsår 2023!

/Helena Rosén Andersson
Förbundsordförande

 

Foto:Henrik Montgomery/TT

 

Publicerad: 2023-01-03

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Samarbetspartners