Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenskt guld i Tallinn Trophy och brons i NRW Trophy

Nya framgångar för svensk konståkning internationellt när Tallinn Trophy och NRW Trophy avgjordes i Tallinn och Dortmund i helgen. Med ett nytt säsongbästa knep Josefin Taljegård guldet i Tallinn Trophy och Oliver Praetorius tog brons i NRW Trophy.

- Fantastiskt roligt med svenskt på prispallen internationellt. Josefin gör säsongens bästa tävling och Oliver tar sin första internationella seniormedalj frånsett Nordics 2022. I Dortmund hade vi en stor trupp på plats och här såg vi glädjande flera nya personbästan. Sammanfattningsvis en mycket bra tävlingshelg för svensk konståkning, säger Anna Burwall, sportchef.

I Tallinn Trophy låg Josefin Taljegård på tredje plats inför friåkning och efter en fullträff till friåkning tog hon hem segern med drygt 10 poängs marginal.

Samtidigt pågick NRW Trophy i tyska Dortmund. Sverige hade en stor trupp på plats med tävlande i ungdoms-, junior- samt seniorklass. I seniorer herrar klättrade Oliver Praetorius från en femte plats i kortprogrammet till bronsmedalj efter att ha kommit på andra plats i friåkningen. I seniorer damer satte Emelie Ling nytt personbästa i friåkningen där hon kom på andra plats. Totalpoängen var ett nytt säsongbästa och hon slutade på 4:e plats. I samma klass tävlade även Lovisa Aav som slutade 9:e plats.

Jonathan Egyptson var ensam svensk deltagare i juniorer herrar. Egyptson satte nytt personbästa och slutade på 4:e plats endast en poäng från bronsmedaljen. I juniorer damer satte Nina Fredriksson personbästa och kom på 5:e plats (3:a i korta) tätt följd av Julia Brovall på 6:e plats (3:a i friåkningen), även hon med nytt personbästa. Josefin Brovall slutade på 17:e plats.

Sverige hade även en tävlande med i ungdomsklassen, förra årets silvermedaljör på Riksmästerskapen Lilly Almgren-Lidman som nu på sin första internationella tävling slutade på 5:e plats.

Publicerad: 2022-11-29

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Samarbetspartners