Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Säsongsbästa för Majorov i Grand Prix-debuten

Nikolaj Majorov gjorde säsongens bästa tävling i helgen när Grand Prix Espoo avgjordes. Med nytt säsongsbästa kom Majorov på 6:e plats, vilket är det delat bästa resultatet på herrsidan genom tiderna. Syskonparet Crafoord kom på 8:e plats.

- Nikolaj gjorde en riktigt bra tävling i Esbo. Han hade en miss i kortprogrammet men friåkningsprogrammet var ett av de bästa han gjort. Samtidigt finns det utrymme för högre tekniska poäng om alla tekniska element sitter fullt ut vilket visar på att Nikolaj har en hög kapacitet att slåss om högre placering internationellt, säger Anna Burwall, sportchef.

Nikolaj Majorov låg på 8:e plats efter kortprogrammet och klättrade två placeringar efter ett starkt friåkningsprogram. Han satte säsongsbästa i båda program och även i totalpoängen. Nikolajs sjätteplats i Esbo är det delat bästa resultatet på herrsidan genom tiderna - tidigare sjätteplatser var Kristoffer Berntsson 2006, Adrian Schultheiss 2009 och Alexander Majorov 2011.

Vann herrarnas tävling i Esbo gjorde amerikanen Ilia Malinin följd av Shun Sato (Japan) och Kevin Aymoz (Frankrike).

Det svenska syskonparet Greta och John Crafoord gjorde säsongens andra tävling och slutade på 8:e plats.

- Greta och John hade väldigt bra träningar i Esbo men lyckades inte fullt ut med de tekniska elementen på tävlingen. Detta var deras andra tävling sedan comebacken efter Gretas svåra knäskada och de visade trots tekniska missar att de verkligen är på väg tillbaka. De har på den korta tid som gått sedan förra tävlingen tagit kliv framåt både tekniskt och presentationsmässigt men det som saknas nu är förmodligen tävlingsrutinen. Det ska bli roligt att se dem i nästa tävling som är i Zagreb i december.

Paråkningstävlingen vanns av det italienska paret Rebecca Ghilardi och Filippo Ambrosini.

Senast svenska åkare deltog i Grand Prix-serien var för fyra år sedan.

Publicerad: 2022-11-29

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Samarbetspartners