Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Majorov och Crafoords tävlar i Grand Prix i Esbo

Nikolaj Majorov debuterar i Grand Prix-serien när säsongens sista deltävling avgörs i finska Esbo med start idag, fredag. På plats finns även syskonparet Greta och John Crafoord som är tillbaka efter förra årets skadeuppehåll.

- Nikolaj har inlett säsongen stabilt men inte riktigt nått upp till sin maximala nivå. Tävlingen här i Esbo är Nikolajs första i Grand Prix sammanhang och det är givetvis en viktig erfarenhet han kommer ta med sig framöver, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Syskonparet Greta och John Crafoord gör karriärens andra Grand Prix-start i Esbo. Paret kom på 8:e plats i Skate America som avgjordes i oktober. Det var deras första tävling sedan Greta bröt knäskålen under ett träningspass hösten 2021.

- Greta och John har ett riktigt tufft år bakom sig och jag är imponerad över hur snabbt de kommit tillbaka. I Skate America gjorde de en riktigt fin prestation trots att Greta genomgick en knäoperation endast en och en halv månad innan. Nu har de fler veckors träning i ryggen och det har sett riktigt bra ut på träningarna här inför tävlingen.


Grand Prix Espoo avgörs 25-26 november i Esbo, Finland, och är en av sex deltävlingar i ISU:s 

Grand Prix-serie. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De sex deltävlingarna avgörs under hösten och de som lyckas bäst där tar sig till Grand Prix-finalen 8-11 december i Turin, Italien. I Esbo är det sista chansen att kvalificera sig till finalen.

Under tävlingarna i Esbo möts stora delar av världseliten inom konståkning. Bland annat deltar följande åkare:

Herrar: Ilia Malinin (USA), Kevin Aymoz (FRA)
Damer: 

Loena Hendrickx (BEL), Bradie Tennell (USA), Rika Kihira (JPN)
Paråkning: Rebecca Ghilardi / Filippo Ambrosini (ITA)
Isdans: Piper Gilles / Paul Poirier

Tävlingarna sänds i Viaplay Vinter.

Hålltider Grand Prix Esbo för de svenska deltagarna
(svensk tid)

Fredag 25/11

12:00 Paråkning kortprogram

16:47 Herrar kortprogram

Lördag 26/11

11:45 Paråkning friåkning

17:15 Herrar friåkning

Publicerad: 2022-11-25

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Samarbetspartners