Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska medaljer på IceChallenge i Graz

Andreas Nordebäck tog i helgen viktiga internationella rankingpoäng när han tog silver i Challengertävlingen IceChallenge i Graz, Österrike. I junior herrar tog landslagsdebuterande Hugo Bostedt guld.

Andreas Nordebäck stod för en sensationell seniordebut i Finlandia Trophy tidigare i höstas när han tog silver i karriärens första Challengertävling. I helgen tog Nordebäck ytterligare kliv i världsrankingen när han med två starka program tog silvermedalj i Challengertävlingen IceChallenge i Graz, Österrike.

- Andreas har inlett säsongen väldigt starkt och med denna helgs silvermedalj visar han att han vill slå sig in i världseliten och att han har kapaciteten för detta. Han får även med sig viktiga rankingpoäng inför säsongens mästerskap, säger Anna Burwall, sportchef.

- Jag hade ett par missar och har lite att jobba på fram till SM, men jag är väldigt nöjd med min insats här i Graz. Jag kom hit med målsättningen att göra en bättre tävling än min sista JGP och det gjorde jag så det känns väldigt bra, säger Andreas Nordebäck.

En stor trupp från Sverige fanns på plats i Graz. I seniorer herrar kom Nikolaj Majorov på 8:e plats och i damklassen kom Emelie Ling på 16:e plats. I juniorer herrar tog landslagsdebuterande Hugo Bostedt guldet och klarade även de tekniska kvalpoängen i kortprogrammet för att kunna kvalificera sig till Junior-VM.

Nina Fredriksson, även hon en landslagsdebutant, kom på 13:e plats tätt följd av Julia Brovall på 14:e plats och Josefin Brovall på 16:e plats i juniorer damer.

- Hugo gör en riktigt fin debut i landslagströjan och extra roligt att han även i kortprogrammet tog de tekniska kvalpoängen för Junior-VM och endast var 1,5 poäng ifrån kvalpoängen i friåkningen.

IceChallenge ingår som en av tio tävlingar i Challengerserien. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varje tävling ger möjligheter för deltagande åkare att plocka världsrankingpoäng och kvalpoäng till kommande mästerskap.

Publicerad: 2022-11-15

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Samarbetspartners