Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stor svensk trupp till IceChallenge i Graz

Denna vecka avgörs ICE Challenge i Graz, Österrike och på plats för att representera Sverige finns sju åkare från Team Sweden.

- Det är en stor trupp vi skickar till Graz i år, med fyra juniorer och tre seniorer. Bland juniorerna har vi två debutanter i landslaget och det ska bli roligt att följa deras första tävling. För seniorerna är tävlingen en möjlighet att samla värdefulla rankingpoäng inför mästerskapen, säger Anna Burwall, sportchef.

IceChallenge avgörs i Graz, Österrike och för seniorerna ingår tävlingen som en av tio tävlingar i Challenger serien. Länk till annan webbplats. Varje tävling ger möjligheter för åkarna att plocka världsrankingpoäng och kvalpoäng till kommande mästerskap. På seniorsidan representeras Sverige av Emelie Ling, Nikolaj Majorov och Andreas Nordebäck. I juniortävlingen tävlar Josefine Brovall, Julia Brovall och Nina Fredriksson i damklassen och Hugo Bostedt i herrklassen.

Hålltider IceChallenge för de svenska åkarna

Onsdag 9 november
Juniorer damer kortprogram 13:30
Juniorer herrar kortprogram 19:30

Torsdag 10 november
Juniorer damer friåkning 12:45
Juniorer herrar friåkning 18:30

Fredag 11 november
Damer kortprogram 11:00
Herrar kortprogram 20:30

Lördag 12 november
Damer friåkning 11:45
Herrar friåkning 19:45

Följ de svenska åkarna i ICE Challenge!

Publicerad: 2022-11-08

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Samarbetspartners