Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Convention - inspirationsfylld helg med glädje, glöd och gemenskap

I helgen arrangerades Convention 2022 på Bosön utanför Stockholm. Convention som mötesplats är svensk konståkning största och samlade i år över 200 tränare, åkare, tekniska funktionärer och engagerade inom föreningar, distrikt och förbund.

Vår gemensamma väg framåt var temat för 2022 års Convention och bland talarna under helgen fanns Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson, Pia Josephson från Gymnastikförbundet, idrottspyskologiska rådgivaren Johan Fallby, SOK:s sport- och utvecklingschef Johan Flodin, Kim Rehnfeldt och äventyraren Aron Anderson. Moa Jederström, doktorand med bakgrund inom konståkningen, berättade om sina forskningsresultat inom idrott och välmående och om vad konståkningen betytt för henne.  På plats fanns även Nikolaj Majorov, Nathalie Lindqvist och Emilie Billow som berättade om sina resor inom svensk konståkning.

- Om jag skulle sammanfatta helgen med ett ord så skulle det vara engagemang. Det var en härlig stämning under hela helgen och vid varje tillfälle som gavs för diskussion så steg ljudnivån markant. En helg likt Convention handlar inte bara om att få ny kunskap eller inspiration utan det handlar mycket om mötet med andra, att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter. Jag hoppas att alla deltagare fick med sig dessa delar hem till det fortsatta arbetet med att utveckla svensk konståkning, säger Linda Neffler, förbundschef.


Under helgen hölls även Förbundsmötet, svensk konståknings högsta beslutande organ. Läs mer om förbundsmötet här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-09-23

Senast uppdaterad: 2022-09-23

Samarbetspartners

Sponsorer