Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Över 200 deltagare på Utbildningshelgen - Mötesplatsen för flera av konståkningens viktigaste utbildningar

Till helgen gästas Sollentuna av svensk konståkning och Utbildningshelgen. Här ska bland annat nya tekniska funktionärer och tävlingsledare utbildas, men helgen är även en viktig mötesplats för utbyten av erfarenheter.

Tävlingsledare, Teknisk specialist, Data- och Videooperatör och Domare är alla exempel på viktiga roller på våra tävlingar. För att säkerställa kontinuerlig tillförsel av viktiga nyckelroller till tävlingsverksamheten arrangerar årligen Svenska Konståkningsförbundet en Utbildningshelg med utbildningar inom området tävlingsverksamhet. Utbildningshelgen är en viktig mötesplats för tekniska funktionärer och tävlingsarrangörer för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och för att knyta värdefulla kontakter. Utbildningshelgen 2022 arrangeras 2-4 september i Stockholm och kompletteras med digitala utbildningar under vecka 35-37.

Idag startar Utbildningshelgen 2022 som i år samlar 210 deltagare från föreningar över hela Sverige. Under tre dagar kommer 16 föreläsare utbilda och vidareutbilda viktiga nyckelroller för svensk konståknings tävlingsverksamhet.

- Det är väldigt roligt att Utbildningshelgen samlar så många deltagare och att vi år äntligen kan träffas igen. Fler tekniska funktionärer och kunniga tävlingsarrangörer är nödvändigt för att svensk konståkning ska kunna hålla fortsatt hög nivå på vår tävlingsverksamhet. Jag hoppas att alla får lärorika och inspirerande dagar tillsammans, säger Anna Sundkvist, utbildningsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet.

Läs mer om vilka utbildningar som ingår i Utbildningshelgen 2022 här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2022-09-02

Senast uppdaterad: 2022-09-02

Samarbetspartners

Sponsorer