Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Team Sweden samlas i Uppsala för säsongens första landslagsläger

Torsdag till söndag befinner sig Sveriges bästa konståkare i Uppsala för säsongens första landslagsläger. Kom och titta när de visar upp sina nya program för domare och tekniska specialister i Gränby Ishall.

- För att ge åkarna möjlighet att optimera sina tävlingsprogram inför kommande tävlingar kommer vi traditionsenligt att anordna en träningstävling. Alla åkare visar sina kort- respektive friåkningsprogram i en tävlingslik situation för internationella domare och tekniska specialister och får därefter feedback, säger Anna Burvall, sportchef.

Träningstävling kortprogram sker på fredag kl. 16-17:30 och friåkningen på lördag kl. 16-18:30 i Gränby ishall A. Publik är välkomna att komma och titta. Förutom programuppåkning och genomgång med domare står även träning och teori på schemat. 

Stora delar av landslaget kommer finnas på plats i Uppsala, däribland välkända namn som Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård. Samtidigt pågår Junior Grand Prix i Courchevel, Frankrike Länk till annan webbplats., där Julia Brovall och Jonathan Egyptson är uttagna att representera Sverige. 

- Nytt för i år är att vi även kommer ha åkare på plats för att på träning och programuppåkning försöka ta en plats i Team Sweden. Om en åkare under helgen uppfyller uppsatta kriterier kommer denna ta klivet in i landslaget, precis som det är möjligt att göra under säsongen på tävling, säger Burvall. 

Publicerad: 2022-08-25

Senast uppdaterad: 2022-08-25

Samarbetspartners

Sponsorer