Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska Konståkningsförbundet - Årets miljöförbund för andra året i rad

Konståkningsföreningar var med och städade Sverige under 2021 och deras insatser resulterade i att Svenska Konståkningsförbundet för andra året i rad blev Årets miljöförbund.

Idrottens miljöorganisation Städa Sverige jobbar för ett skräpfritt Sverige genom att ge idrottsföreningar och lag uppdrag att städa sin närmiljö. Varje år utnämner man också årets miljöförbund - det medlemsförbund i Städa Sverige som har den högsta kvoten av antal egna föreningar som städat i förhållande till det totala antalet föreningar.

För andra året i rad utnämndes Svenska Konståkningsförbundet som årets miljöförbund, en utmärkelse man detta år delar med Svenska Roddförbundet då förbunden hade lika stor föreningsmedverkan i Städa Sveriges verksamhet.

Totalt har 12 konståkningsföreningar deltagit i Städa Sveriges miljöprojekt under 2021.

– Fantastiskt roligt att svensk konståkning för andra året i rad får denna utmärkelse. Föreningarna som engagerat sig i det här arbetet har gjort en viktig insats för sin närmiljö och jag vill rikta ett stort tack till dem, säger Linda Neffler, förbundschef på Svenska Konståkningsförbundet, om att bli årets miljöförbund.

Extra tillskott till ungdomsverksamheten

Som årets miljöförbund tilldelas Konståkningsförbundet nu 12 500 kronor att använda på lämpligt sätt i sin ungdomsverksamhet.


Konståkningsföreningar som medverkade i Städa Sveriges miljöprojekt 2021

Kungsbacka Konståkningsklubb
Falkenbergs Konståkningsklubb
Nacka TK
IFK Helsingborg
Tjörns Konståkningsklubb
Orsa Konståkningsklubb
Timrå konståkningsklubb
Bollnäs Konståkningsklubb
Östersunds Konståkningsklubb
Strömstad Tanums Konståkningsklubb
Föreningen Ytterby Kungälv Konståkare
Sunne Skridskoklubb

Vill din förening vara med och Städa Sverige?

Genom städuppdrag för Städa Sverige kan ni som förening eller lag göra en stor skillnad för miljön, samtidigt som ni får en ekonomisk ersättning som ni kan använda för att uppfylla era drömmar. Städa Sverige jobbar för att kunna ge så många föreningar som möjligt städuppdrag. Vi städar vägar, vatten, kuster, kommuner och naturområden.

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till Städa Sverige! Mer information hittar ni här. Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2022-06-07

Senast uppdaterad: 2022-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer