Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

ISU:s kongress höjer åldersgränsen för seniormästerskap

Internationella Skridskounionens (ISU) kongress pågår i Phuket, Thailand. I dag tisdag röstade kongressen igenom att tävlingsåldern i seniormästerskap höjs från 15 år till 17 år. Totalt röstade 100 länder för beslutet och 16 länder emot.

- Det är otroligt glädjande att ISU nu gör denna förändring och att förslaget med stor majoritet röstades igenom. En höjd åldersgräns stämmer helt överens med vår svenska linje där vi strävar mot en långsiktig och hållbar sportslig utveckling för ett livslångt idrottande, säger Helena Rosén Andersson, styrelseordförande i Svenska Konståkningsförbundet (SKF).

Enligt förslaget från ISU kommer åldersgränsen för att tävla i seniorklassen att höjas successivt, först till 16 år från säsongen 2023/2024 och till 17 år från säsongen 2024/2025.

Publicerad: 2022-06-07

Senast uppdaterad: 2022-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer