Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Helena Rosén Andersson: SM - en riktig konståkningsfest!

Nyligen hemkommen från ett fantastiskt SM i Borlänge och Falun är jag full av intryck och energi. SM i Dalarna var en riktig konståkningsfest! Att efter mer än två år med pandemi och restriktioner äntligen kunna arrangera ett SM igen var underbart.

Nyligen hemkommen från ett fantastiskt SM i Borlänge och Falun är jag full av intryck och energi. Under säsongen som gått har jag och övriga förbundsstyrelsen besökt flera tävlingar runt om i Sverige - alltifrån stjärntävlingar till SM. Och tävlingssäsongen är ju ännu inte slut, idag startar JVM i Tallinn där Sverige representeras av Emelie Ling och Andreas Nordebäck. Vi håller tummarna!

SM i Dalarna var en riktig konståkningsfest! Att efter mer än två år med pandemi och restriktioner äntligen kunna arrangera ett SM igen var underbart. Och vilket SM det blev! Den energi och entusiasm som funktionärer och andra spred smittade av sig på oss alla. Ett varmt tack till Borlänge/Falu Konståkningsklubb som med kort framförhållning lyckades bjuda på så fina tävlingar. Att de två föreningarna gick samman och arrangerade SM ihop var en riktig lyckoträff. Att jag själv är dalkulla och född i Falun gjorde det hela ännu roligare för mig personligen. Precis som i resten av Sverige växer och utvecklas konståkningen i Dalarna och ett SM är viktigt för att öka intresset för vår fina idrott ytterligare.

I februari besökte jag SM i synkro i Mölndal. Det var också en otrolig upplevelse - hallen var fylld med energi och det kändes som om taket lyfte när lagen åkte sina program. Det var precis när restriktionerna släpptes och hallen var fylld med en entusiastisk publik. För mig var det också väldigt givande att uppleva live. Jag är djupt imponerad av lagen och deras prestationer. Det var också givande att besöka SKF-trofén i Uppsala i början av mars. SKF-trofén är en fantastisk tävling där singel-, par och isdans tävlar i lagform och för sina distrikt. Det finns få tävlingar internationellt där åkarna tävlar i lag och SKF-trofén är en av dem. SKF-trofén skapar en ökad gemenskap mellan åkare och tränare såväl inom som mellan distrikten.

Jag har under mars också haft förmånen att besöka VM i franska Montpellier och se världseliten tävla. Våra svenska åkare Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård stod för fina prestationer där och jag njöt av deras program och åkning. Från hemmaplan har jag också hejat fram vårt svenska landslag i synkro, Team Inspire, när de gjorde internationell mästerskapsdebut på VM i Hamilton, Kanada.

Taljegård, Majorov, Team Inspire och resten av alla åkare och lag i Team Sweden är viktiga förebilder. De visar alla hur viktigt det är att sträva efter att uppnå sina drömmars mål. Det gäller både inom idrotten och i övriga livet. Det vi lär oss inom idrotten bär vi med oss hela livet och det utvecklar oss som människor.

Från mig och Förbundsstyrelsen - En riktigt Glad Påsk!

/ Helena Rosén Andersson

 

Publicerad: 2022-04-14

Senast uppdaterad: 2022-04-14

Samarbetspartners

Sponsorer