Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Andreas Nordebäck klar för final i JVM

Andreas Nordebäck är klar för final i JVM efter det inledande, korta programmet som avgjordes idag i Tallinn, Estland. Med det nya personbästat 76.20 placerade sig Nordebäck på 7:e plats inför finalen som avgörs på lördag.

Andreas Nordebäck lyckades med samtliga hoppelement i dagens kortprogram och fick högsta svårighetsgrad i stegsekvensen och samtliga tre piruetter. Totalpoängen 76.20 innebar ett nytt personbästa och en 7:e plats.

- Vi fick se ett riktigt fint kortprogram av Andreas idag. Tekniskt åkte han på sitt max med höga levels och bra utförande. Men framför allt var det helheten, det tekniska tillsammans med presentationen, som imponerade mest på mig idag. Nu ser vi fram emot lördagens final, säger Anna Burwall, sportchef Svenska Konståkningsförbundet.

Leder tävlingen efter det korta programmet gör Ilia Malinin (USA) före Wesley Chiu (Kanada) och Mihhail Selevko (Estland).

Final för herrarna avgörs på lördag.

Här  Länk till annan webbplats.hittar du hela resultatlistan.

Här Länk till annan webbplats. kan du se tävlingen i efterhand.

Publicerad: 2022-04-14

Senast uppdaterad: 2022-04-14

Samarbetspartners

Sponsorer