Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Imorgon startar JVM i konståkning i Tallinn

Denna vecka avgörs Junior-VM i konståkning i Tallinn, Estland. Från Sverige deltar Emelie Ling och Andreas Nordebäck. Tävlingarna börjar imorgon för herrar, damerna gör sina kortprogram på lördag.

Sverige har tagit en medalj i JVM-historien, genom Alexander Majorovs brons 2011. Men nivån bland åkarna på JVM höjs år efter år och det är en tuff uppgift som väntar de svenska konståkarna.

– Jag hoppas att Emelie och Andreas lyckas prestera på sitt max, sedan får vi se hur långt det räcker i det tuffa startfältet. Det är väldigt många duktiga åkare med på JVM och ett första steg blir att ta sig vidare från kortprogrammet till finalen, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Herrarnas kortprogram avgörs under torsdag och de 24 bästa går vidare till lördagens final.

– Andreas har visat en stabil och hög nivå med fina resultat under säsongen. Han har under säsongen även lagt till trippel axel i sina program. Extra roligt är också att hans presentationspoäng verkligen tagit ett kliv upp.

Emelie Ling kliver in i tävlingarna på lördag då damernas kortprogram avgörs.

– Emelie har under denna säsong utvecklats en hel del tekniskt, och bland annat visat upp sin fina trippel-trippelkombination på internationell tävling, säger Anna Burwall.

 

Tider för våra svenska åkareTorsdag 14 april


13:00 Herrar kortprogram

Lördag 16 april


10:50 Damer kortprogram
18:15 Herrar friåkning (Final)

Söndag 17 april


15:45 Damer friåkning (Final)

Vad:

 Junior-VM i konståkning

Var:

 Tallinn, Estland

När:

 14-17 april

Följ JVM via

Livestream

Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-04-13

Senast uppdaterad: 2022-04-13

Samarbetspartners

Sponsorer