Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Team Inspire på 10:e plats i VM-debuten

VM i synkro är avslutat och Team Inspire har nu gjort sitt första VM. Laget som endast åkt tillsammans i två år slutade på en tionde plats.

VM är nu över och Team Inspire har gjort sin VM-debut. Målsättning inför VM i Hamilton, Kanada, var att sätta tillbaka Sverige på synkrovärldskartan.

- Vi har väntat i två år på att få visa världen vad vi har åstadkommit och trots några missar så kan vi inte vara mer än stolta över vårt första VM. Sverige är tillbaka på synkrokartan och vi är definitivt ett lag att räkna med, säger Elin Håkansson och Annica Thai, lagkaptener i Team Inspire

Team Inspire låg inför friåkningen på nionde plats efter ett väl genomfört kortprogram med fina tekniska nivåer och totalpoängen 59,32. Friåkningstävlingen höll hög nivå med många fina program och det var oerhört jämnt mellan flera av lagen.

Team Inspires friåkning till temat ”Frug Show” var energifyllt och nyskapande men två olyckliga fall samt mindre tekniska misstag innebar förlorade nivåer och därmed även värdefulla poäng. Laget kom på 12:e plats i friåkningen med 110,60 poäng. 169,92 blev totalpoängen vilket räckte till en 10:e plats.

- Jag tycker att Team Inspire gör ett bra första VM även om friåkningen inte riktigt nådde upp till den nivå som jag vet att de kan ha. De är ett nystartat lag och jag är imponerad över vad de åstadkommit efter bara två år tillsammans, trots pandemin med de restriktioner för träning och tävling som varit. Det är också väldigt roligt att vi återigen har ett lag med VM och att de vid sitt först VM blir topp-10, säger Anna Burwall, sportchef.

VM-debuten gav mersmak för Team Inspire som redan blickar framåt mot nästa säsong.

- Vi ser nu fram emot lite kort ledighet och är mer än redo för att satsa stenhårt inför nästa säsong. Stort tack till våra tränare, nära och kära samt förbundet för allt stöd, säger Elin och Annica.

Vann gjorde för första gången Team Les Supremes från Canada följt av Team Marigold Ice Unity och Team Helsinki Rockettes från Finland.

Här Länk till annan webbplats. är hela resultatlistan.

Publicerad: 2022-04-11

Senast uppdaterad: 2022-04-11

Samarbetspartners

Sponsorer