Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Idag startar SM i konståkning 2022 i Borlänge Falun

Idag, torsdag 7 april, inleds ett efterlängtat SM i konståkning i Borlänge Falun. Nästan 100 av Sveriges bästa åkare är samlade för att göra upp om medaljerna i SM 2022.

Det är ett efterlängtat SM som idag startar i Borlänge Falun. 

- Det är första gången på över två år som vi har SM i konståkning. På grund av pandemin har det blivit inställt. Att nu återigen få samlas kring ett SM i Sverige är ren och skär lycka, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet.

Under fyra späckade dagar kommer Sveriges bästa konståkare att mötas i Borlänge och Falun. Åkarna har kvalificerat sig till SM genom elit- och ungdomsserien under säsongen. Nytt för i år är att SM förläggs till två orter. De officiella träningarna sker i Falun och tävlingarna i Borlänge ishall. Tävlingarna blir ett samarbete mellan två föreningar, Borlänge Konståkningsklubb och Falu konståkningsklubb.

- Det har varit en väldigt speciell säsong i och med pandemin och det var osäkert för bara några månader sedan om det skulle kunna bli ett SM. Jag vill ge en stor eloge till föreningarna här i Dalarna som tog på sig detta uppdrag med så kort startsträcka.

Senast ett SM arrangerades i Dalarna var 1968 i Mora.  I Falun har det inte varit SM i konståkning sedan 1905 och JSM sedan 1955.

Så följer du SM i konståkning 2022

Publicerad: 2022-04-07

Senast uppdaterad: 2022-04-07

Samarbetspartners

Sponsorer