Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

19:e plats för Nikolaj Majorov i VM-finalen

Nikolaj Majorov tog sin karriärs hittills bästa VM-placering när han blev 19:e man vid herrarnas tävling i franska Montpellier under lördagen. Och det trots ryggproblem, matförgiftning och trötthet.

Friåkningen blev ingen lätt resa med ett fall och ytterligare två stora misstag, men Nikolaj Majorov kämpade sig till fem trippelhopp och en 19:e plats. Det var ett par pinnhål upp från fjolårets VM där han blev 23:a.

- Det var ganska hemskt. Jag drabbades av matförgiftning i går kväll, och det blev en sömnlös natt. Sedan en jobbig väntan mellan träning och tävling. Dessutom hade jag fruktansvärt ont i ryggen. Jag försökte bara genomföra programmet, och är ändå glad med det jag lyckades göra, säger Majorov.

- Om det inte hade varit för den fantastiska publiken hade jag nog inte klarat mer än halva programmet i dag.

VM-totalpoängen 216,45 var trots missarna inte långt från Majorovs personbästa från OS i Peking på 220,78.

Det har varit en lång säsong med både höga toppar, som OS-finalen i februari, och djupa dalar, som att Majorov stoppades från att tävla EM i januari på grund av ett positivt covid-test.

- Den mentala biten har varit det tuffaste. Vi flyttade från Luleå till Norrköping och startade nya liv inför den här säsongen. Inför EM var jag i superform, och när jag inte fick tävla trodde jag att OS-biljetten var körd. Men så fick jag den ändå. Och sen detta VM som var kanske den tuffaste tävling jag någonsin gjort.

- Samtidigt vet man nu lite var man ligger, jag vet vad som behöver förbättras och utvecklas. Det ger mycket motivation att jobba vidare.

Vad är det du ska fokusera på?

- Att försvåra elementen. Det är dags att försöka få in fler kvadrupplar för att ta sig upp i tabellen.

------

Japanen Shoma Uno korades till ny världsmästare före landsmannen Yuma Kagiyama och amerikanen Vincent Zhou.

-------

Publicerad: 2022-03-26

Senast uppdaterad: 2022-03-26

Samarbetspartners

Sponsorer