Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Taljegård klar för VM-final

Josefin Taljegård är klar för VM-final efter det inledande, korta programmet som hon åkte på onsdagen i franska Montpellier. Hon gick ut som första åkare och fick totalt 57,52 poäng. Josefin ligger på 21:a plats inför fredagens final.

- Det känns otroligt bra, och en skön revansch från OS, att jag nu även får visa upp mitt friåkningsprogram i finalen. Det är också väldigt roligt att båda mina systrar är på plats. Maria som min tränare och Malin som fysioterapeut för landslaget, säger Josefin Taljegård.

- Nu ser jag verkligen fram emot fredagens final! Och jag ska ladda på bästa sätt här i Frankrike med sol, träning och en hel del film för att vila hjärnan.

Josefin Taljegård lyckades med samtliga hoppelement i dagens kortprogram och hon fick högsta svårighetsgrad i stegsekvensen och i två av tre piruetter. Efter kortprogrammet höjde Josefin näven i luften.

- Josefin presterade ett väldigt fint åk i dag. Hon har haft en riktigt bra säsong och har en otroligt stabil åkning. Hon har en fantastisk styrka att prestera när det gäller. Nu ser vi fram emot fredagens final, säger Anna Burwall, sportchef.

Leder tävlingen efter det korta programmet gör Kaori Sakamoto från Japan före belgiskan Loena Hendrickx och Mariah Bell, USA.

Damernas final avgörs på fredag.

Tävlingarna sänds på Viaplay/V sport Vinter/Tv10.

Här Länk till annan webbplats. hittar du alla sändningstider.

Här Länk till annan webbplats. hittar du tidsschema och startordning.

Publicerad: 2022-03-23

Senast uppdaterad: 2022-03-23

Samarbetspartners

Sponsorer