Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Europaungdoms-OS startar i morgon

I morgon startar konståkningstävlingarna i Europaungdoms-OS, EYOF, i finska Vuokatti. Svenska representanter är Casper Johansson och Josefine Brovall.

European Youth Olympics Festival (EYOF) avgörs vartannat år och skulle ha gått av stapeln tidigt under 2021, men fick flyttas fram flera gånger på grund av pandemin. Förhoppningen är att tävlingarna blir av den här gången.  

- Det är en rolig tävling för åkarna eftersom det är som ett mini-OS med det olika grenarna, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.  

Elva idrotter finns på programmet, däribland konståkning, där deltagarna ska vara födda mellan 1 juli 2004 och 30 juni 2006. De senaste gångerna EYOF har avgjorts 2019 och 2017 har vinnarna på damsidan varit ryskorna Anna Sjtjerbakova, numera regerande världsmästare, respektive Alina Zagitova som gick vidare och vann OS i Pyeongchang 2018.

Svenska representanter är Josefin Brovall och Casper Johansson.

I morgon startar konståkningens tävlingar i EYOF och herrarna är först ut. Med startnummer 11 åker Casper Johanson sitt kortprogram ca 13:29. I damklassen har Josefin Brovall startnummer 26 och åker kortprogrammet ca 19:15.

Följ de svenska åkarna i EYOF!

Publicerad: 2022-03-22

Senast uppdaterad: 2022-03-22

Samarbetspartners

Sponsorer