Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Sverige fjärde bästa nation i JVM synkro 2022

Junior-VM i synkro 2022 är avgjort och de svenska lagen stod återigen för fina prestationer. Team Spirit kom på 7:e plats och Team Seaside på 8:e plats vilket innebär att Sverige blev fjärde bästa nation.

- Friåkningen har varit Team Seasides starka program genom hela säsongen och det visade de även idag. Med högsta level på move, båda passeringarna och flyttande cirkel och enbart plus av domarna så fick laget 105,09 poäng vilket räckte till en 7:e plats i friåkningen. Totalpoängen blev 159,93 poäng och laget slutade på en 8:e plats, säger Helena Ericson, lagledare på JVM.

- Team Spirit hade några oturliga fall i två element som drog ner deras poäng men i det stora hela gjorde även de en jättefin prestation och lyckades få högsta level på piruetten, flyttande cirkeln, whipen och den artistiska linen. Laget blev i friåkningen 8:e bästa lag på 103,23 poäng och totalpoängen 165,15 poäng räckte till en 7:e plats.

Resultaten är poängmässigt det bästa båda lagen presterat i ett junior-VM och resulterade även i att Sverige blev fjärde bästa nation. Det innebär att Sverige kommer få skicka två juniorlag även till nästa års junior-VM.

Guldet gick till ledarna efter kortprogrammet, Team Fintastic (Finland) där den förra Seaside åkaren Ella Helgesson åker. Silver och brons gick till Team Skyliners och Teams Elite (USA).

Publicerad: 2022-03-19

Senast uppdaterad: 2022-03-19

Samarbetspartners

Sponsorer