Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Topp-10 i kortprogrammet för Team Spirit och Team Seaside

Idag inleddes JVM i synkro i Innsbruck, Österrike. Efter kortprogrammet ligger Team Spirit på 6:e plats och Team Seaside på 8:e plats.

Kortprogrammet i 2022 års JVM i synkro är avslutat och de svenska lagen stod för starka prestationer.

- Team Spirit drog till med ett kanonåk fullt med karaktär till deras 'Tango Amore'. Laget fick enbart plus i protokollet av domarna tillsammans med fina tekniska nivåer. De fick fullt betalt på passering, twizzlar, flyttande vinge och näst högsta i de två övriga elementen. De fick nytt personbästa i korta med 61.92 poäng och ligger på en 6:e plats inför friåkningen, säger Helena Ericson, lagledare på JVM.

- Team Seaside åkte även de ett riktigt bra åk men ett fall i en transition samt en liten krock i passeringen drog ner poängen något. Laget hade en otrolig känsla till sitt program med temat ' You are my flashlight' och fick högsta nivån på sin flyttande vinge och näst högsta nivå på övriga element. Även de med mycket plus av domarna på elementen. De fick 54.84 poäng och ligger på en 8:e plats inför friåkningen.

Leder tävlingen gör Team Fintastic från Finland på 72.83 poäng före de amerikanska lagen Team Elite och Team Skyliners.

- Det är enormt jämnt mellan plats 1-3 där det enbart skiljer 0.49 poäng. Så det blir en spännande tävling imorgon

Följ de svenska lagen i JVM!

Publicerad: 2022-03-18

Senast uppdaterad: 2022-03-18

Samarbetspartners

Sponsorer