Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uttagna till VM: JosefinTaljegård, Nikolaj Majorov och Team Inspire

Det blir Josefin Taljegård och Nikolaj Majorov som representerar Sverige vid VM i konståkning i Montpellier den 21 till den 27 mars. Team Inspire representerar Sverige vid Synkro-VM i Hamilton i Kanada den 7 till 9 april.

- Team Inspire gör sin stora internationella mästerskapsdebut på VM. Och de har sett starka ut med en hög teknisk svårighetsgrad i sina program under träning och nationella tävlingar, så det ska bli spännande att följa dem. Josefin och Nikolaj har fått med sig mycket från OS och det ska bli väldigt roligt att få se deras prestationer på VM, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Både Josefin Taljegård och Nikolaj Majorov laddar nu inför VM.

- Jag har siktat mot detta VM hela året. Det är jätteroligt att bli uttagen. Jag ser fram emot att äntligen få tävla inför publik igen, säger Josefin Taljegård.

- Det känns kul och spännande att få representera Sverige i VM. OS har gett mig ännu mer glöd och motivation och jag ser fram emot VM på alla vis, säger Nikolaj Majorov.

Lagledaren Elin Håkansson i Team Inspire berättar att hela laget är oerhört peppade på att få tävla i VM.

- Det är en dröm som äntligen blir verklighet, när så mycket har ställts in så känns det oerhört roligt att VM nu är så nära. Vi längtar efter att göra vår VM-debut med Team Inspire och sätta Sverige tillbaka på synkro-kartan, säger Elin Håkansson.

 

Här hittar ni mer information om mästerskapen:

Publicerad: 2022-03-07

Senast uppdaterad: 2022-03-07

Samarbetspartners

Sponsorer