Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ryska och Belarusiska konståkare stängs av från internationella mästerskap

Internationella Skridskounionen utesluter åkare från Ryssland och Belarus från samtliga internationella tävlingar tills vidare. Det är ett beslut som välkomnas av Svenska Konståkningsförbundet.

I solidaritet med Ukraina ställer sig Svenska Konståkningsförbundet bakom Riksidrottsförbundet och Internationella Skridskounionens(ISU) ställningstagande om att inga tävlingar ska genomföras i Ryssland eller Belarus. Svenska Konståkningsförbundet ställer sig också bakom Internationella Skridskounionens (ISU) beslut som fattades idag tisdagen den 1 mars, om att åkare från Ryssland eller Belarus från dagens datum inte tillåts delta i internationella tävlingar och mästerskap.

- Svenska Konståkningsförbundet fördömer Rysslands krigshandling mot Ukraina och står helt bakom ISU:s beslut att stänga av Ryssland och Belarus. Rysslands invasion av Ukraina är ett avskyvärt övergrepp såväl på Ukraina som självständig stat som på hela det ukrainska folket. Invasionen strider mot alla grundläggande värderingar som idrotten står för. Det är därför oerhört viktigt att idrotten och konståkningen runt om i världen tar kraftigt avstånd från invasionen och gör sitt yttersta för att stödja det ukrainska folket i dessa svåra tider, säger Helena Rosén Andersson, förbundsordförande i Svenska Konståkningsförbundet.

Det är med stor förskräckelse och sorg som Svensk Konståkning följer den ryska invasionen av Ukraina. Tillsammans med Riksidrottsförbundet, vårt internationella förbund och våra vänner i idrottsrörelsen världen över följer vi den fortsatta utvecklingen. Våra tankar går till alla drabbade.

Läs mer om ISU:s beslut: isu.org Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-03-01

Senast uppdaterad: 2022-03-01

Samarbetspartners

Sponsorer