Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

I dag börjar The Nordics

Idag startar The Nordics i Hørsholm, Danmark där totalt 11 svenska konståkare tävlar till och med söndag.

Ökad smittspridning, skärpta restriktioner och återbud på grund av sjukdom har resulterat i att den från början stora svenska truppen på 25 åkare har minskat. Elva åkare från Sverige kommer till start i 2022 års The Nordics.

- Från början skulle den svenska truppen bestått av 25 åkare men på grund av den ökade smittspridningen av covid-19 och skärpta restriktioner i samhället tog vi beslutet att endast delta med åkare i junior- och seniorklasserna. Därefter har vi även fått en del återbud på grund av sjukdom. Åkarna som är på plats är taggade och ser fram emot att få representera Sverige, säger Anna Burwall, sportchef, Svenska Konståkningsförbundet.

The Nordics och The Nordics Open avgörs i danska Hørsholm, norr om Köpenhamn. Tävlingarna inleds i dag och första åkarna i svenska truppen att kliva in i tävlingarna är juniorer herrar som åker sina kortprogram i eftermiddag.

Länk till startordningar och resultat Länk till annan webbplats.
Länk till livestream Länk till annan webbplats.
Länk till tävlingens hemsida Länk till annan webbplats.

Svenska truppen

Seniorer damer  
Emma Kivioja 
Isabelle Paulsson 

Seniorer herrar  
Oliver Praetorius 

Juniorer damer  
Selma Hellström
Miranda Lundgren 
Natalia Jansson
Lise Trulsson 

Juniorer herrar  
Adam Bjelke 
Jonathan Egyptson 
Casper Johansson 
Andreas Nordebäck 

Publicerad: 2022-01-27

Senast uppdaterad: 2022-01-27

Samarbetspartners

Sponsorer