Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Möt Svenska Konståkningsförbundets nya förbundschef - Linda Neffler

Den 1 februari 2022 tillträder Linda Neffler som ny förbundschef på Svenska Konståkningsförbundet. Linda har ett stort engagemang för idrott, hälsa och brinner för organisations- och verksamhetsutveckling.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att börja att arbeta som förbundschef. Jobbet är ett perfekt sätt att kombinera min kunskap och erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling med mitt idrottsintresse, säger Linda Neffler.

Linda Neffler har under de senaste tio åren arbetat som operativ chef på det börsnoterade hälsoföretaget Feelgood. I grunden är Linda utbildad sjuksköterska.

- Jag älskar att jobba med människor och brinner för hälsa ur olika perspektiv. Jag ser idrott och idrottsrörelsen som en otroligt viktig del för hälsan både för den enskilda och hela samhället.

Livslångt idrottande

Idrott upptar en stor del av Lindas liv och hon har under tio år suttit i styrelsen för Näsby-Parks tennisklubb. Båda hennes barn och hon själv spelar tennis och är aktiva i klubben.

- Jag vet vad det innebär med föreningsarbete och hur viktigt det är. Mitt mål är att bidra till att skapa förutsättningar för att konståkningen i Sverige ska kunna växa och att vi tillsammans kan skapa förutsättningar för ett livslångt idrottande.

Förutom att vara ansvarig för kansliet och förbundets operativa verksamhet ska Linda arbeta med att fortsätta att arbeta mot Strategi 2026 samt implementera Förbundsutvecklingsplanen.

- För att lyckas med mitt uppdrag tror jag på tydlighet och struktur. Jag tror att kommunikationen, både intern och extern är väldigt viktig för att vi på alla nivåer inom konståkningssverige, kan jobba åt samma håll. Att vi har en gemensam plan som vi alla samlas kring och tror på. Jag är engagerad person och detta kommer vara ett av mina nyckelområden. 

Får saker att hända

Linda Neffler har inte någon bakgrund från konståkning. Men har alltid varit intresserad och följt sändningarna från de stora mästerskapen.

- Jag är väldigt imponerad av konståkningens sätt att kombinera styrka med teknik. Det finns ett enormt stort kunnande inom förbundet i dag, både på kansli och kommittéer, distrikt och föreningar har en djup kunskap. Jag hoppas kunna tillföra nya perspektiv och idéer utifrån min bakgrund.

Linda är trygg med den plattform och lagda strategi som finns i inom förbundet idag och ser sig själv fokusera på själva genomförandet, att få saker att hända. Hon anser att konståkningen idag är lite av en doldis och tycker att den förtjänar mer utrymme.

- Jag vet att det är en växande idrott och jag hoppas att vi inom förbundet tillsammans kan bidra till att den fortsätter växa och utvecklas vidare. Vi behöver vara tydliga internt och bli mer synligare utåt.

Kort om Linda Neffler

Ålder: 47 år
Bor: Näsby-Park utanför Stockholm
Familj: Två barn, 16 och 21 år
Bakgrund: Sjuksköterska, arbetat med bland annat forskning på Astra Zeneca samt som chef på Feelgood.
Intressen: Idrott av alla de slag och det som har med hälsa att göra. Spelar tennis och golf samt är mycket ute i naturen.
Aktuell: Tillträder som ny förbundschef den 1 februari
Dold talang: Fickparkering och snacks till drinkar

Publicerad: 2022-01-20

Senast uppdaterad: 2022-01-20

Samarbetspartners

Sponsorer