Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Leon Lurje Trophy ställs in

För andra året i rad ställs den internationella synkrotävlingen Leon Lurje Trophy in. Det är den ökade smittspridningen av covid-19 samt de restriktioner som började gälla idag den 12 januari som ligger bakom beslutet.

– Organisationskommittén har tillsammans med Göteborgs Konståkningsförbund, Stiftelsen Leon Lurjes Minnesfond och Svenska Konståkningsförbundet inte haft ett lätt beslut att ta idag. Vi har in i det sista hoppats på och planerat för att kunna genomföra ett säkert evenemang utifrån myndigheternas regler och restriktioner, men har nu med de nya förutsättningarna för allmänna sammankomster som träder i kraft i dag, tvingats till att ta ett ansvarsfullt beslut, säger Cathrine Svensson, projektledare för Leon Lurje Trophy.

Leon Lurje Trophy som är en internationell synkrotävling skulle gått av stapeln 27-30 januari i Göteborg men ställs nu in på grund av ökad smittspridning och skärpta restriktioner. Parallellt med tävlingen skulle även en klubbtävling för synkro arrangerats.

– Vi inom idrotten har alltid en skyldighet att verka för barns, ungdomars och vuxnas välmående, och även om det tar emot att behöva ställa in, kommer människors hälsa alltid i första hand. Nu blickar vi framåt och hoppas att tiderna blir lättare och att vi får möjligheten att välkomna lag och publik till Leon Lurje Trophy 2023.

Publicerad: 2022-01-12

Senast uppdaterad: 2022-01-12

Samarbetspartners

Sponsorer