Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nya restriktioner - det här gäller för tävling, uppvisning och läger från den 23 december fram till och med 16 januari

Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Hur påverkas svensk konståkning? Svenska Konståkningsförbundet har tagit fram uppdaterade riktlinjer för tävling, uppvisning och läger.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade den 21 december att flertalet nya restriktioner som berör idrottsverksamhet införs den 23 december. Syftet är att begränsa den ökade smittspridningen av covid-19. 

Av de nio restriktionspunkter Länk till annan webbplats. som infördes träffas föreningsidrotten av två:

Lägeroch cuper
Folkhälsomyndigheten avråder idrottsföreningar att från den 23 december 2021 till och med 16 januari 2022 ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter, matcher och endagstävlingar, av typen seriespel eller motsvarande kan dock genomföras. Dessa allmänna råd gäller inte för yrkesmässig idrott. Mer om läger och cuper Länk till annan webbplats.

Offentliga tillställningar
Från den 23 december 2021 gäller nya regler för offentliga tillställningar (tävling, match, uppvisning) inomhus. Bland annat måste anordnare av tillställningar för 500 personer eller fler kräva vaccinationsbevis. Mer om offentliga tillställningar Länk till annan webbplats.


För svensk konståkning innebär restriktionerna bland annat att arrangemang som tävling och uppvisning behöver anpassas. Läger kan genomföras inom den egna föreningen men större läger med deltagare från andra föreningar avråds. Läs mer om Svenska Konståkningsförbundets rekommendationer i de uppdaterade riktlinjer för tävling, uppvisning och läger.  Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2021-12-22

Senast uppdaterad: 2021-12-22

Samarbetspartners

Sponsorer