Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Efterlängtade tävlingsstarter: Synkrokval i Borås och Elitseriepremiär i Luleå

I helgen var Elitserien äntligen tillbaka igen efter över ett års uppehåll. Rekordmånga var anmälda till premiären i Luleå där totalt 123 åkare kom till start. Helgen innan var det efterlängtad tävlingsstart för synkron med kvaltävling 1 i Borås.

- Alla var taggade och det var en oerhört positiv stämning under hela helgen i Luleå. Det var väldigt roligt att återigen se åkarna på isen och träffa alla tränare och tekniska funktionärer, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig på Svensk Konståkningsförbundet.

Det var åttonde året i rad som Luleå Konståkningsklubb arrangerade premiären i Elitserien och Morgondagare. Det var tävlingar i två ishallar under två fulla dagar, från lördag morgon till söndag kväll.

- Luleå Konståkningsklubb gjorde ett fantastiskt jobb. I och med de nya restriktionerna krävdes vaccinpass och det blev en hel del logistik. Men allt flöt på väldigt smidigt.

På grund av pandemin har tävlingarna inom Elitserien inte anordnats sedan oktober 2020. Att återigen få mötas och tävla gav en otrolig energi.

- Åkarna var förväntafulla och jag upplevde att det fanns en stor glädje bland både åkare, tränare och funktionärer. Det är en viktig mötesplats för alla. Det var också extra roligt för Luleå Konståkningsförening att hemmaåkaren Ellinor Nordqvist vann juniorklassen.

Helgen innan, den 4 - 5 december hölls också det första synkrokvalet i Borås. Totalt elva lag fanns med och även här var det fullt med energi och glädje. Synkron är en del av konståkningen som drabbats extra hårt av pandemin.

- Det var roligt att se att vi har seniorlag igen och ett antal juniorlag. Dessutom var det många ungdomslag. Det gör att det finns gott hopp om framtiden för synkron.

Synkrokvalen arrangerades av Konståkarna i Borås och var kvalificering till SM och till internationella tävlingar. Även här var det extra utmaningar på grund av pandemin.

- Synkrolagen gör ju att det blir många åkare till antalet och då är det extra viktigt att följa restriktioner och rekommendationer. Men även här skötte föreningen logistiken med vaccionationspass och avstånd på ett mycket bra vis. Det kändes säkert och professionellt.

- Vi vill ju hålla på med idrott samtidigt som det oerhört viktigt att följa restriktioner och bidra till en minskad smittspridning. Och jag tycker att alla inom konståkningen har ställt om på ett bra sätt och accepterat situationen utan för den skull låta det ta för mycket plats. I stället är konståkning, glädje, glöd och inte minst gemenskap det som är i fokus på tävlingarna.

 

Resultat från Elitserien och Morgondagare

http://www.skatesweden.wehost.se/21-22/ELITSERIEN/ELIT_1/html/index.htm Länk till annan webbplats.
http://www.skatesweden.wehost.se/21-22/ELITSERIEN/ELIT_1_JUNHERR/html/index.htm Länk till annan webbplats.
http://www.skatesweden.wehost.se/21-22/ELITSERIEN/ELIT_2/html/index.htm Länk till annan webbplats.

Nästa Elitserietävling är i Skövde den 15–16 januari 2022.

Resultat Synkrokval

http://www.skatesweden.wehost.se/21-22/SYNKRO_KVAL/KnalleT/html/index.htm Länk till annan webbplats.

Nästa synkrokval är den 8 - 9 januari 2022 i Kungälv.

 

Publicerad: 2021-12-14

Senast uppdaterad: 2021-12-14

Samarbetspartners

Sponsorer