Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Elitseriepremiär i Luleå

I helgen är det äntligen premiär för Elitserien och Morgondagarserien igen efter pandemiuppehållet. Runt 140 åkare är anmälda till tävlingen i Luleå.

Eftersom de flesta av förra säsongens tävlingar ställdes in fick nio kvalificeringstävlingar under hösten i stället avgöra vilka seniorer, juniorer, och ungdomar som skulle få delta i Elitserien och Morgondagarserien.   

- Det ska bli roligt att se alla, för det var så länge sedan senast. Åkarna har säkert saknat att få träffas tillsammans på nationell nivå. De har inte haft det lätt, de är inte varit vana vid det här upplägget med kval tidigt på säsongen, men jag hoppas att vi kan få fina tävlingar i Luleå, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.   

Förutom premiärhelgen i Luleå avgörs Elitserietävlingarna också i Skövde 15-16 januari, i Helsingborg 12-13 februari, i Stockholm 12-13 mars och på ytterligare en ort 12-13 mars som ännu inte fastställts.  

Tävlingarna fungerar som kval till SM-veckan som under denna säsong avgörs 7-10 april.  

Följ Elitseriepremiären online!

Alla tävlingar i Elitserien och Morgondagarserien sänds via livestream i svensk konståknings officiella tv-kanal. Länk till annan webbplats.

Information om deltagare, tidsschema och resultat:

Publicerad: 2021-12-10

Senast uppdaterad: 2021-12-10

Samarbetspartners

Sponsorer