Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nya restriktioner för arrangemang med över 100 personer - det här gäller från 1 december

Från och med den 1 december 2021 är det krav på deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Syftet är att minska smittspridningen av coronavirus men samtidigt kunna ha större publik på till exempel idrottsarenor.

Covid-pandemin fortsätter och regeringen återinför nu restriktioner. Från och med den 1 december 2021 är det krav på deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar (dit tävlingar och andra arrangemang inom svensk konståkning hör) med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska smittspridningen av coronavirus men samtidigt möjliggöra för större publik på till exempel idrottsarenor.

Svenska Konståkningsförbundet har utifrån de nya restriktionerna tagit fram rekommendationer för tävling, shower, läger, utbildning och andra arrangemang från den 1 december. Rekommendationer för tävling, shower, läger, utbildning och andra arrangemang från den 1 december Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi måste alla hjälpa till att minska riskerna för smittspridning och det är viktigt att restriktionerna följs. Här har vi sammanfattat vad som gäller för oss inom konståkningen. För mer detaljerad information, se länken ovan.

Hur påverkas vi som förening?

Föreningarna har ett ansvar för att inte bidra till en ökad smittspridning. Här handlar det om att uppmana till att stanna hemma vid symptom, tvätta och sprita händerna samt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är också viktigt att föreningen ska minska riskerna för trängsel.

Hur ska vi som förening minska trängseln?

Ni behöver vidta åtgärder så att besökares ankomsttider sprids ut och informera besökare om vilka dagar/tider det är mindre risk för trängsel. Vid tävlingar och andra arrangemang är det bra att uppmuntra besökare att reservera plats eller att köpa biljetter i förväg om det är möjligt. Det kan också vara bra att tydligt visa hur besökare håller avstånd, med exempelvis markeringar på golvet som visar i vilken riktning folk ska förflytta sig.

Vad behöver vi göra på arrangemang som har mindre än 100 deltagare?

Det som gäller är att följa rekommendationerna ovan.

Hur gör vi vid arrangemang med över 100 personer?

Från och med den 1 december krävs att deltagarna visar upp vaccinationsbevis eller att föreningen vidtar andra smittskyddsåtgärder. Läs mer om detta på Riksidrottsförbundet.

Vanliga frågor om coronavirus och idrott - Riksidrottsförbundet (rf.se) Länk till annan webbplats.

Hur ska jag som är över 18 och fortfarande är ovaccinerad göra?

Här är det viktigt att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner.

"Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt, hålla avstånd till andra människor och särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.”

Var vänder jag mig om jag har frågor om de nya restriktionerna?

Mycket information hittar du på Riksidrottsförbundet via länken  Vanliga frågor om coronavirus och idrott - Riksidrottsförbundet (rf.se) Länk till annan webbplats.

Skulle du har andra frågor kring din förening och tävlingar eller annat som ni ska arrangera så kan ni kontakta vår tävlingsansvariga Camilla Fredman på camilla.fredman@skatesweden.se eller 070-278 81 56.

Läs mer här om hur du skaffar vaccionationsbevis här. Länk till annan webbplats.

 

 

 

 

Publicerad: 2021-12-01

Senast uppdaterad: 2021-12-01

Samarbetspartners

Sponsorer