Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stark start på säsongen av Taljegård

Det var säsongspremiär för Josefin Taljegård i Nebelhorn Trophy och det blev en säsongspremiär med styrkebesked. Av 36 startande kom Josefin på 6:e plats. I paråkningen kom Greta och John Crafoord på 14:e plats.

Nebelhorn Trophy är avslutad och de resterande OS-kvalplatserna utdelade. Greta och John Crafoord har haft en stark utvecklingskurva under säsongens första tävlingar men i Oberstorf räckte det inte hela vägen för syskonparet som blev 14:e par i tävlingen. Paret visade upp flera starka element varav trippel twisten var en av höjdpunkterna. De sista OS-kvalplatserna i paråkning gick till Spanien, Georgien och Israel.

Josefin Taljegård gjorde säsongens första tävling i Oberstdorf och det blev en säsongspremiär med styrkebesked. Efter ett väl genomfört kortprogram och en näst intill felfri friåkning kom Josefin 6:a av 36 startande. Vann damtävlingen gjorde Alysa Liu, USA, som också säkrade ytterligare en OS-plats för USA till spelen i Peking. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2021-09-27

Senast uppdaterad: 2021-09-27

Samarbetspartners

Sponsorer