Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nebelhorn Trophy: OS-jakt och säsongspremiär

På torsdag inleds Nebelhorn Trophy i tyska Oberstdorf. I startfältet finns syskonparet Greta och John Crafoord som jagar en OS-kvalplats och Josefin Taljegård som gör säsongspremiär.

Greta och John Crafoord uppnådde i början av säsongen kvalpoängen för VM 2022 och i Nebelhorn Trophy är de på jakt efter en OS-plats. I Oberstdorf måste de slå sig in bland de tre bästa av de 13 par som tävlar om en OS-plats för att säkra en svensk kvalplats till spelen i Peking 2022. 

- Greta och John Crafoord har en tuff utmaning framför sig i Oberstdorf, men jag tror att de kommer att vara med och fajtas om platserna, säger Anna Burvall, tf sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Josefin Taljegård gör i Oberstdorf sin första tävling för säsongen.

- Josefin Taljegård tog ett stort steg framåt under förra säsongen. Till denna säsong har hon ett nytt kortprogram som vi får se första gången på tävling här i Oberstdorf. Delar av världseliten finns på plats i Tyskland och det ska bli roligt att se hur långt våra svenska åkare kommer i det starka startfältet.

Följ de svenska åkarna i Nebelhorn Trophy!

Publicerad: 2021-09-22

Senast uppdaterad: 2021-09-22

Samarbetspartners

Sponsorer