Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Hallå Anna Burvall, tf sportchef på Svenska Konståkningsförbundet!

Tävlingssäsongen är i gång både internationellt och på hemmaplan. Hur är känslan i Team Sweden efter landslagsläger och internationella tävlingspremiärer? Hur ser planerna ut för synkrolagen? Vi har frågat tf sportchef Anna Burvall.

Säsongen för singel och par har dragit i gång, hur är känslan i Team Sweden?

- Den är väldigt bra! Jag upplever att alla åkare har tagit ett stort steg framåt i år, framför allt när det gäller programmen. För att vara tidigt på säsongen så ser det väldigt bra ut. Juniorernas säsong har dragit i gång och många av dem har redan varit ute på sina första tävlingar och har presterat väl. Samtidigt som jag vet att de kan ännu mer. Nu drar säsongen för seniorerna i gång och det ska bli spännande att följa.

Många åkare har ju inte tävlat på nästan ett år, hur är det för dem att återigen ge sig ut på tävlingar?

- Alla är väldigt taggade och peppade på att åka och framför allt för att visa upp sig för publik igen. Men det är viktigt att komma ihåg att det är ett stort steg att börja tävla igen efter ett så långt uppehåll.

Ni genomförde ett landslagsläger i Uppsala för singel sista helgen i augusti, vad tar ni med er från det?

- Att vi har startat säsongen på riktigt! Det är väldigt kul och jag tror att alla verkligen uppskattade att vi kunde ses.  Det är väldigt viktigt för teamkänslan. På lägret var det fokus på träning och tävling, men vi hann också med teoripass och teambuildings-aktiviteter som jag tror att alla uppskattade.

Vad väntar härnäst för Team Sweden?

- Nu börjar tävlingssäsongen för många på allvar. Sverige kommer att vara representerat på många internationella tävlingar i höst. Först ut är Oberstdorf i Tyskland där paråkarna Greta och John Crafoord tävlar och försöker nå poäng för att ta en OS-kvalplats. Dessutom medverkar Josefin Taljegård i sin första tävling för säsongen.

- Hösten kommer att bestå av olika individuella satsningar för de seniora åkarna, med målet att nå OS.  Från förbundets sida stöttar vi deras satsningar på bästa sätt. Vi arbetar också med att bygga upp ett medicinskt team kring Team Sweden. Vi hoppas knyta både läkare och fysioterapeut till oss.

Det är säsongsstart även för synkron, hur ser starten ut?

- Här anordnar vi ett digitalt event i september. I oktober har vi ett uppstartsläger i Kungsbacka med uttagning till landslagen. Till uppstartslägret är alla svenska lag som planerar att delta på nationella och eller internationella tävlingar under säsongen 2021-2022 inbjudna. 

Jag ser mycket fram emot att se lagen live igen då det var länge sedan de kunde tävla och visa upp sig.

- Restriktionerna har varit tuffa för många lag och dessvärre har vi tappat en del åkare, men att vi återigen har ett seniorlag är glädjande.
Publicerad: 2021-09-17

Senast uppdaterad: 2021-09-17

Samarbetspartners

Sponsorer