Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ny förbundschef rekryteras

Svenska Konståkningsförbundets förbundschef Bertil Ahlqvist avslutar sin tjänst på förbundet. Bertil Ahlqvist, som själv har valt att avsluta sin anställning, kommer att arbeta vidare under en tid för en smidig överlämning.

- Jag och förbundsstyrelsen beklagar att Bertil ska sluta och vi önskar honom lycka till i framtiden. Vi inleder nu omedelbart arbetet med att rekrytera en ny förbundschef som kan leda vår fina idrott framåt mot Strategi 2026, säger Helena Rosén Andersson, förbundsordförande i Svenska Konståkningsförbundet.

Samtidigt är förbundets omorganisation av kansliet inne i ett slutskede och slutförhandlingar med facket pågår. Omorganisationen är främst motiverad av att förbundet behöver sänka kanslikostnaderna rejält som en följd av att förbundet räknar med kraftigt minskat ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet från och med 2022. Det sänkta ekonomiska stödet är en konsekvens av att Riksidrottsförbundet ändrar sin fördelningsmodell för statliga bidrag till specialidrottsförbunden.

- Jag är övertygad om att vi – även med minskade statliga bidrag och en mindre kansliorganisation - kommer att landa i en väl fungerande förbundsverksamhet som kan fortsätta utveckla svensk konståkning på bästa sätt. Trots de utmaningar som pandemin har inneburit för idrotten har vi arrangerat ett VM på hemmaplan i våras och medlemsantalet inom konståkning har ökat rejält under de senaste åren. Jag och övriga i förbundsstyrelsen ser därför fram emot en fortsatt positiv utveckling av vår idrott, säger Helena Rosén Andersson.

 

För mer information, kontakta:

Helena Rosén Andersson, förbundsordförande
helena.rosen-andersson@skatesweden.se
070-896 44 63

Peter Levin, vice ordförande
peter.levin@skatesweden.se
070-740 19 24

Publicerad: 2021-09-08

Senast uppdaterad: 2021-09-08

Samarbetspartners

Sponsorer