Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Team Sweden samlas i Uppsala

Den internationella tävlingssäsongen har redan startat och snart startar även den nationella tävlingssäsongen. Torsdag till söndag samlas Sveriges bästa konståkare för en träningshelg i Uppsala där de bland annat kommer visa upp sina tävlingsprogram.

- Vi har en viktig och spännande säsong framför oss och för att ge åkarna möjlighet att optimera sina tävlingsprogram inför kommande tävlingar kommer vi traditionsenligt att anordna en träningstävling. Alla åkare visar sina kort- respektive friåkningsprogram i en tävlingslik situation för internationella domare och tekniska specialister och får därefter feedback, säger Anna Burvall, sportchef.

Programåkningen filmas och läggs upp på skateswedens videokanal Länk till annan webbplats. efter avslutat läger.

Nästan hela landslaget kommer finnas på plats i Uppsala, däribland välkända namn som Matilda Algotsson, Josefin Taljegård, Anita Östlund och Nikolaj Majorov. Samtidigt pågår Junior Grand Prix i Courchevel, Frankrike, Länk till annan webbplats. där Julia Brovall och Casper Johansson är uttagna att representera Sverige. Inte heller syskonparet Greta Crafoord och John Crafoord som tränar i USA kommer att närvara vid samlingen.

Ändringar i Team Sweden

Sedan landslagsuttagningen i våras har Andreas Nordebäck uppfyllt kriterierna och tagit en plats i juniorlandslaget. Illya Solomin och Cassandra Johansson har valt att avsluta sina aktiva karriärer.

- Det är väldigt tråkigt att förlora två av våra duktiga landslagsåkare som också är förebilder för väldigt många åkare ute i landet. Jag och resten av Svenska Konståkningsförbundet önskar dem båda ett stort lycka till i framtiden och hoppas på att få se dem i andra roller inom svensk konståkning, säger Anna Burvall.

Team Sweden 2021/2022

Seniorer:
Matilda Algotsson, SASK
Emelie Ling, Solna K
Nikolaj Majorov, Norrköpings KK
Josefin Taljegård, Västra Frölunda
Anita Östlund, Landvetter KK

Seniorer par:
Greta Crafoord/John Crafoord, Landvetter KK

Juniorer:
Josefin Brovall, Solna K
Julia Brovall, Solna K
Jonathan Egyptson, Trelleborgs KK
Capser Johansson, Tibro KK
Andreas Nordebäck, Skating & Dance Academy
Emelie Nordqvist, Lerums KK
Oliver Praetorius, Göteborgs KK

Publicerad: 2021-08-26

Senast uppdaterad: 2021-08-26

Samarbetspartners

Sponsorer