Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Lättnader för idrotten från den 1 juni

Från den 1 juni införs lättnader för idrotten. Det gäller bland annat för läger och tävlingar för barn och unga. Lättnaderna innebär också att tester kan genomföras från den 1 juni.

Den 12 maj meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att det den 1 juni införs lättnader för idrotten. På Folkhälsmyndighetens hemsida skriver man att:

Barn och ungdomar har drabbats hårt av restriktionerna under pandemin. Genom lägerverksamhet kan både den fysiska och psykiska hälsan främjas. Folkhälsomyndigheten har vägt samman hälsoeffekterna och ger nu klartecken för att öppna upp lägerverksamheter och cuper för barn och unga i mindre skala från den 1 juni. Under maj månad kvarstår det allmänna rådet att läger och cuper inte bör genomföras.

Läs mer om lättnaderna för idrotten här Länk till annan webbplats..

Svenska Konståkningsförbundet kommer inom kort publicera uppdaterade riktlinjer för konståkningens verksamhet från den 1 juni. Här Länk till annan webbplats. kan du läsa om vad som gäller för idrotten och för konståkningen specifikt i nuläget (Riktlinjer uppdaterade den 30 april).


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-05-20

Senast uppdaterad: 2021-05-20

Samarbetspartners

Sponsorer