Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Team Sweden 2021/2022

Uttagningen till Team Sweden för kommande säsong är nu klar. Elva åkare och ett par har uppfyllt poängkriterierna inför säsongen 2021/2022.

- Vi har ett starkt Team Sweden inför nästa säsong som även är ett OS-år. Vi har OS-platser i både dam- och herrklass, vilket är otroligt roligt och stimulerande. Nu behöver vi visa höga resultat för att SOK också ska dela ut OS-biljetter. Självklart är en av våra målsättningar att Sverige ska ha med en dam och en herre på OS! På juniorsidan är säsongens stora mål att nå final på JVM, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska konståkningsförbundet. 

Satsningen för säsongen är redan i gång och i slutet av maj anordnas en landslagssamling på Bosön med bland annat fystester. 

Uttagningen till teamet har baserats på fastställda poängkriterier som åkarna ska ha uppnått på tävling eller på något av de digitala event som förbundet anordnat. Åkare som föregående säsong tillhört Team Sweden men som på grund av skada inte lyckats nå poängkraven hamnar tillfälligt på paus, under en säsong, tills dess att poängen är nådd.

- Skador kan uppkomma och det ska inte få påverka åkarnas möjligheter att vara en del av Team Sweden. När vi sätter en åkare på paus handlar det om att åkaren ska få tid på sig att på ett hållbart sätt kunna komma tillbaka efter en skada. Genom att uppnå poängen kan åkaren ta en ordinarie plats igen, säger Burwall.

Team Sweden 2021/2022

Senior
Matilda Algotsson
Cassandra Johansson (paus)
Emelie Ling
Nikolaj Majorov
Illya Solomin (paus)
Josefin Taljegård
Anita Östlund

Junior
Josefin Brovall
Julia Brovall
Jonathan Egyptsson
Casper Johansson
Emelie Nordqvist
Oliver Praetorius

Paråkning

Greta Crafoord/John Crafoord 

Poängkriterier Team Sweden 2021/2022

Senior Damer 150p 
Senior Herrar 190p
Senior Par 120p
Junior Damer 130p
Junior Herrar 150p

Publicerad: 2021-05-19

Senast uppdaterad: 2021-05-19

Samarbetspartners

Sponsorer