Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ett annorlunda men väldigt lyckat VM!

Efter 19 månaders intensivt arbetet kunde Ulrika Molin och teamet kring VM avsluta ett annorlunda, men mycket lyckat VM. Den så kallade bubblan höll och samtliga tävlingar kunde genomföras. Vi ställde några frågor till Ulrika efter att VM avslutats.

- Åkarna var alla otroligt tacksamma att äntligen få tävla och stämningen inne i Globen bland åkare, team, domare, volontärer och andra var god, berättar VM:s projektledare Ulrika Molin.

Vad har varit roligast?

- Det absolut roligaste är ju att VM verkligen blev av. Det har varit många månader med förberedelser och nya direktiv från myndigheterna när det gäller inresor till Sverige. När vi äntligen fick ett undantag för just elitidrottare i höstas så var det ett otroligt viktigt beslut för oss och ISU.

- Att sedan få uppleva detta VM som vi kämpat för så länge var helt otroligt, även om vi så klart saknade publiken. Det var också väldigt kul att få jobba med ett så fantastiskt team, för att inte tala om alla otroliga volontärer på plats.

Vad har varit den största utmaningen?

- Det har varit många utmaningar i och med att vi har planerat och genomfört evenemanget med deltagare från världens alla hörn, mitt i denna pandemi. En enorm utmaning har varit att planera för testning och alla andra åtgärder vi vidtagit för att smittsäkra mästerskapen. Där till matlogistik och planering av inramningen i Globen, utan publik.

Hur var det att leva inne i bubblan?

- Det var faktiskt riktigt bra. Stämningen var mycket god. Alla var som sagt så glada och tacksamma över att VM verkligen blev av. Vi kunde komma ut uppe på terassen av Quality hotel Globe och de flesta passade på att hämta lite frisk luft där.

Hur vill du sammanfatta VM?

- Vi satte upp målet att genomföra världens bästa VM när vi började jobba med projektet. Jag tycker faktiskt också att det blev världens bästa VM utifrån de förutsättningar som fanns. Att VM blev så lyckat har vi alla som jobbade och slet för mästerskapen att tacka. Jag är så imponerad av de volontärer som var på plats. Vi var tvungna att begränsa antalet personer på plats så de fick jobba långa dagar. Men de gjorde det med ett leende på läpparna och alltid redo att ställa upp.

Vad tror du att VM har betytt för svensk konståkning?

- Min förhoppning är att Konståkningssverige har känt stolthet för VM och inte minst för våra fina tävlande åkare - Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård. Med på VM fanns ju även ett trettital duktiga åkare från konståkningssverige som verkligen gjorde en magisk invigning av mästerskapet.

 - Vi har dessutom nått ut väldigt starkt i media med många inslag och artiklar om konståkning och VM. Jag tror och hoppas att det gynnar idrotten och att fler vill börja med konståkning. Sedan hoppas jag att vi får förtroendet av det internationella förbundet att genomföra ett VM på hemmaplan igen snart och då med den publikfest som ett VM ska vara.

Publicerad: 2021-04-06

Senast uppdaterad: 2021-04-06

Samarbetspartners

Sponsorer