Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Regeringens rekommendationer omfattar inte idrottshallar

Regeringen har förtydligat att idrottshallar inte omfattas av uppmaningen att fortsatt hålla ”icke nödvändiga verksamheter” som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda. Detta då idrottshallar omfattas av pandemilagen.

Regeringen förlänger sin uppmaning om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av stat, regioner eller kommuner stängd, men har även förtydligat att kommunala idrottsanläggningar inte omfattas av uppmaningen då de redan omfattas av pandemilagen. Kommunerna kan nu med stöd av regeringens förtydligande öppna upp idrottshallarna även för personer födda 2001 eller tidigare.

- Det är ett väldigt glädjande besked för svensk konståkning och ett viktigt förtydligande från regeringen då uppmaningen tolkats olika i kommunerna, säger Bertil Ahlqvist, förbundschef.

Det är dock fortfarande varje enskild kommun som fattar beslut om deras anläggningar vilket innebär att olika kommuner kan ge olika rekommendationer om sina anläggningar och möjligheterna för träning ser olika ut i olika kommuner.

För föreningar som ges möjlighet att bedriva träning i kommunala idrottsanläggningar är det viktigt att verksamheten bedrivs i enlighet med pandemilagen Länk till annan webbplats. och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd Länk till annan webbplats..

Läs om regeringens förtydligande här. Länk till annan webbplats.

Mer information om vad som gäller för träning i olika åldersgrupper hittar du här. Länk till annan webbplats.

Mer information om hur covid-19 påverkar idrottsrörelsen hittar du här Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2021-04-01

Senast uppdaterad: 2021-04-01

Samarbetspartners

Sponsorer