Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Personbästa, OS-plats och en kvadrupel – vi sammanfattar VM-debuten för Taljegård och Majorov

Både Taljegård och Majorov levererade personbästa under kortprogrammet som gav finalplats. Josefins femtondeplats i friåkningen krossade inte bara hennes personrekord utan gav även Sverige en OS-plats nästa år. Även Nikolaj tog hem en OS-plats.

– Josefin och Nikolaj har på detta VM på hemmaplan båda tagit nya personliga rekord och visat att dom är att räkna med och håller hög internationell standard. Att vi dessutom säkrar OS-platser är en fin bonus och är fantastiskt för sporten i Sverige, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Josefin Taljegård slutade på en 15:e plats med totalpoängen 178.10 – ett nytt svenskt- och personligt rekord med över 26 poäng.

– Det har varit fantastiskt att åka i Globen! Även om inte publiken kunde vara på plats kände jag stöd från hela Sverige. Det har varit så kul att åka och jag tror glädjen och atmosfären har speglat sig i det goda resultat jag uppnått, säger Josefin Taljegård.

Nikolaj slog sitt personliga rekord i det korta programmet och inledde finalen i det långa programmet med en kvadrupel salchow – något som ingen annan svensk tidigare gjort i en tävling. Dessvärre föll Nikolaj olyckligt i sitt tredje hopp, men lyckades trots det genomföra sitt program

– Det är klart jag är besviken över finalen, men nu har jag gjort min VM-debut och är redo för revansch i kommande mästerskap, säger Nikolaj Majorov.

Publicerad: 2021-03-27

Senast uppdaterad: 2021-03-27

Samarbetspartners

Sponsorer