Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Josefin till final i VM-debuten

Josefin Taljegårds VM-debut i konståkning gav inte bara ett personbästa utan också en finalplats till det långa programmet på fredag. Josefin slutade som nummer 15 i det inledande kortprogrammet.

– Det var så kul att åka! Jag njöt varje sekund och vill inte att det skulle ta slut. Alla mina moment satt och jag är så lycklig, säger Josefin Taljegård.

Till musik från filmen "Moulin Rouge" åkte Josefin ett felfritt kortprogram där steg och alla piruetter belönades med högsta svårighetsgrad. Totalpoängen 61.58 är ett nytt personbästa vilket räckte till en 15:e plats. Därmed är Josefin klar för final.

Josefin Taljegård blir den 25:e svenska kvinnan som går vidare till det långa programmet i ett VM sedan 1913 (se samtliga finalister här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.). Programmet hon ska åka på fredag är inspirerat av filmen Joker med skådespelaren Joaquin Phoenix.

– Det är ett dramatiskt och mystiskt program där jag får spela ut hela mitt register. Att få köra detta program känns som en seger i sig och jag ska bara ut på isen och njuta, säger Josefin Taljegård.

Damernas långa program inleds på fredag kl 18:00. Josefin går ut som nummer 10 och kliver ut på isen kl 19:25.

Här Länk till annan webbplats. hittar du startlistor och resultat.

Publicerad: 2021-03-24

Senast uppdaterad: 2021-03-24

Samarbetspartners

Sponsorer