Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stopp för tävlingar

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar oavsett ålder på deltagarna. Yrkesmässig idrott är undantagen. Beslutet träder i kraft 1 mars.

Enligt Folkhälsomyndighetens tidigare föreskrifter och allmänna råd bör föreningar avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar med undantag för bland annat enstaka tävlingar och matcher för barn födda 2005 och senare. På grund av smittspridningen av covid-19 hävs nu undantaget från och med den 1 mars till dess att smittläget förbättras.

Här kan du läsa mer om beslutet. Länk till annan webbplats.

Beslutet innebär för svensk konståkning:

  • Att tävling inte är tillåtet, oavsett ålder (undantag gäller fortsatt för yrkesverksam idrott Länk till annan webbplats.)
  • Att tester avråds med undantag från tävlingstest, så länge den genomförs med egen tränare lokalt i föreningen
  • Att lägerverksamhet som medför övernattning och/eller att deltagare träffar åkare utanför den ordinarie träningsgruppen samt behöver resa längre sträckor avråds. Dagläger kan genomföras lokalt i den egna föreningen om träning sker i ordinarie träningsgrupper.

Svenska konståkningsförbundet fortsätter följa regeringens beslut, Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förbundsstyrelsens beslut om att svensk konståknings aktiviteter inte ska bidra till ökad smittspridning. Det är viktigt att alla inom svensk konståkning förvaltar det förtroende vi har fått från regeringen och tar ansvar för att den verksamhet som tillåts bedrivs på ett så smittsäkert sätt som möjligt. 

- Vi vill uppmana våra föreningar att återigen se över så att den verksamhet som bedrivs inom föreningen sker enligt det ramverk vi har att förhålla oss till. Vi har äntligen en stor del av våra aktiva igång i träningsverksamheten igen och det vore väldigt tråkigt om fler restriktioner eller nedstängningar för träningsverksamheten skulle behöva införas, säger Bertil Ahlqvist, förbundschef.

Svenska Konståkningsförbundet följer den dagliga rapporteringen kring myndigheters rekommendationer och beslut och samlar löpande relevant information på hemsidan Länk till annan webbplats.. Där kan du läsa mer om hur covid-19 påverkar svensk konståkning.

Publicerad: 2021-02-25

Senast uppdaterad: 2021-02-25

Samarbetspartners

Sponsorer