Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

VM-platser på spel i Tallinn och Haag

I helgen möts de VM-aktuella damerna för första gången denna säsong. Resultaten från helgens tävling i Tallinn och nästa helg i Haag kommer ha stor betydelse för vem som kommer representera Sverige i VM i Stockholm i slutet av mars.

Sveriges trupp till VM på hemmaplan i slutet av mars börjar ta form. Tidigare i veckan togs Nikolaj Majorov ut att representera Sverige i herrklassen. I damklassen står det mellan Matilda Algotsson, Cassandra Johansson, Josefin Taljegård och Anita Östlund.

- Cassandra Johansson har tyvärr lämnat återbud till tävlingen i Tallinn på grund av en fotskada. Övriga VM-aktuella damer möts i helgen på den internationella tävlingen Tallink Hotels Cup som tillsammans med nästa helgs tävling i Haag kommer vara betydande för vem som tar platsen i damklassen, säger Anna Burwall, sportchef.

Även tvillingparet Greta och John Crafoord jagar en VM-plats men först måste paret uppnå den internationellt satta kvalpoängen till VM.

Följ tävlingarna i Tallinn via livestream här. Länk till annan webbplats.Tider, startordning och resultat hittar du här Länk till annan webbplats..

Läs mer om Matilda, Cassandra, Josefin och Anita här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2021-02-19

Senast uppdaterad: 2021-02-19

Samarbetspartners

Sponsorer