Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Landslagsåkare i digitalt event

I helgen arrangerades ett digitalt event för åkare i landslaget och utvecklingslandslaget. I en tävlingslik situation har åkarna filmat sina program och skickat in till förbundet för bedömning av en teknisk panel och internationella domare.

- Pandemin har påverkat alla åkare, inte minst våra landslagsåkare. Målet med det digitala eventet har varit att efterlikna en tävlingssituation på ett smittsäkert vis. Åkarna bedöms av internationella domare och kommer att få ett protokoll precis som de får vid internationella tävlingar, säger Anna Burwall interim sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Tio åkare deltog i det digitala eventet genom att skicka in filmer på sina tävlingsprogram. Eventet var ingen tävling och resultaten går inte att jämföra mellan åkarna då några valt att delta med ett program och andra med båda. Det handlar mer om att åkarna får personlig feedback som är viktig inför kommande tävlingar. Flera av åkarna kommer att delta i internationella tävlingar i Tallin och Haag i slutet av februari.

-Arbetet med eventet har gått bra, men det har krävts mycket teknisk handpåläggning. Tanken är att vi ska kunna arbeta med denna modell och kunna anordna flera digitala event med fler åkare. Vi har tillsatt en arbetsgrupp med distrikten för att komma vidare, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet.

Här Länk till annan webbplats. kan du se alla program och här Länk till annan webbplats.kan du ta del av bedömningarna.

Publicerad: 2021-02-07

Senast uppdaterad: 2021-02-07

Samarbetspartners

Sponsorer