Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nu får även ungdomar i gymnasieåldern träna

Idag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att unga födda 2002 och senare nu tillåts återgå till träning. Glädjande besked för svensk konståkning som i förra veckan lyfte frågan i ett brev till regeringen.

Sedan tidigare har barn födda 2005 och senare tillåtits träna men från och med 6 februari ska även äldre ungdomar tillåtas återgå till träning igen. Regeringen menar att idrottsverksamhet för personer födda 2002 och senare bör fortgå i så hög utsträckning som möjligt under förutsättning att föreskrifter och allmänna råd följs. Beskedet innebär att idrottsanläggningar nu kan öppnas upp även för ungdomar i gymnasieåldern. 

- Det är ett väldigt glädjande besked för idrotten och för svensk konståkning. Det har varit tufft för våra äldre ungdomar som fått stå utanför idrotten en längre tid. Tyvärr är det fortfarande många av våra seniorer som inte får träna och vi hoppas att smittläget så snart som möjligt är sådant att alla åkare kan återuppta sin isträning säger Bertil Ahlqvist, förbundschef.

Det är inte helt klart hur dagens besked kommer påverka förutsättningarna för träning eller om ytterligare restriktioner kring barn och ungas träning tillkommer. Förbundet inväntar Folkhälsomyndighetens uppdaterade råd och återkommer med mer information så snart som möjligt.

Relaterat:

Foto: Minna Kujanpää

Publicerad: 2021-02-04

Senast uppdaterad: 2021-02-04

Samarbetspartners

Sponsorer