Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Brev till regeringen: Öppna upp idrotten även för aktiva födda 2004 och tidigare

I ett brev till regeringen skriver idag Svenska Konståkningsförbundet om vikten av att samtliga idrottsanläggningar, som exempelvis ishallar, öppnas upp för smittsäker träning för aktiva i alla åldrar.

Till regeringen:

Förra veckans besked, om att idrottsträning för barn och ungdomar som är födda 2005 eller senare kan återupptas inomhus och utomhus, togs emot med stor glädje av svensk konståkning. Samtidigt ser vi återigen hur ungdomar födda 2004 eller tidigare ställs utanför idrottens gemenskap. För varje dag som går utan att dessa ungdomar får träna i kommunala idrottsanläggningar ökar risken för att de slutar idrotta inom föreningsverksamheten. Det får betydelse såväl för folkhälsan som för idrottsföreningarna. Idrotten behövs för att stärka barns och ungdomars fysiska och mentala hälsa och för att bibehålla det ideellt baserade föreningslivet.

Vi vill därför att samtliga idrottsanläggningar, som exempelvis ishallar – i vilka smittsäker träning kan bedrivas – öppnas upp för träning för aktiva i alla åldrar. Vi önskar att regeringen tydliggör att det nu kan ske enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. 

Läs hela brevet till regeringen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

/Förbundsstyrelsen

Publicerad: 2021-01-28

Senast uppdaterad: 2021-01-28

Samarbetspartners

Sponsorer